Over Quintin Wierenga

Nergens leer je zo goed pitchen als bij de radio. Een verhaal op de radio moet de luisteraar direct vastgrijpen en overtuigen. Ik heb 10 jaar ervaring bij de radio en werkte bij BNR Nieuwsradio en NPO Radio 2 in verschillende functies voor en achter de schermen. Daar heb ik alle facetten van het radiomaken geleerd.

BNR Nieuwsradio

Zo presenteerde ik bij BNR de mediarubrieken in het programma Spitsuur en had ik bij het programma van Roelof Hemmen een rubriek over tv-series. Voor Paul van Liempt fungeerde ik als samensteller, waardoor ik met de top sprak van zakelijk, cultureel en politiek Nederland.

Bij NPO Radio 2 was ik vanaf de allereerste uitzending betrokken als senior producer/redacteur bij De Wild in de Middag met Ruud de Wild. Ik was verantwoordelijk voor het nieuws dat in de uitzending werd besproken en bedacht verschillende programmaonderdelen. 

Best beluisterde programma

Ook produceerde ik De Wild in Den Haag, waar we tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 de lijsttrekkers van alle grote politieke partijen ontvingen. Daarnaast was ik zelf op dagelijkse basis in de uitzendingen te horen. Het programma groeide binnen een jaar uit tot het best beluisterde programma in het tijdslot op de radio.

In mijn tijd bij de radio heb ik duizenden onderwerpen gepitcht bij kritische presentatoren. Ik sprak met duizenden personen in de politiek, het bedrijfsleven, de start-upscene en de culturele sector. 

Daarnaast maakte ik honderden audiobijdrages en schoof ik regelmatig aan in de studio om nieuwsverhalen te vertellen en te duiden. Nog altijd laat het radiovirus mij niet los en produceer ik onder meer nog op regelmatige basis podcasts voor BNR Nieuwsradio.

Beter pitchen

Deze ervaring gebruik ik nu om jou beter te leren pitchen. Ik leer je hoe je een goed en overtuigend verhaal vertelt zodat jij sneller je doel bereikt.

Quintin Wierenga, eigenaar Pitchtraining.nl